top of page

Brain-Q
Zorgverlener

Dieet;  is niet alleen wat je eet

Het is wat je kijkt,waar je naar luitsterd, wat je leest en de mensen waar je je mee omringt.

Wees je bewust van de dingen die je eet, wat je doet en hoe je in je eigen leven staat

brain-synapse.jpg
Wat houdt het in?

Generatie op generatie staan we bloot aan verschillende factoren die invloed hebben op ons endorfinesysteem.  Stress, voeding, belasting met toxines zijn voorbeelden van die factoren. BrainQ therapie is een specialisatie die gaat over een te zwaar belast endorfinesysteem.  Balans in ontspanning, geluksbeleving en energie wordt geregeld via het endorfine systeem. Bij een verminderde werking van dit systeem zullen we eerder stress ervaren, minder vreugde beleven en eerder moe zijn. Het kan het lijden tot verslavingen om bepaalde gevoelens te compenseren. Ook kunnen we op de duur lichamelijke klachten ervaren.

De endorfine-werking in het lichaam kan ook verzwakt worden door exorfinen. Exorfinen zitten voornamelijk in glutenhoudende graansoorten, zuivel, soja en smaakversterkers, waardoor we endorfine-resistentie symptomen kunnen ontwikkelen. Ook suiker en ongezonde vetten (donut) geeft ins in eerste instantie een endorfine boost. Deze producten hoeven niet meteen een reactie uit te lokken en geven juist vaak in eerste instantie een prettig gevoel. Uiteindelijk kan het stress in het lichaam opleveren wat we vaak weer compenseren door weer dezelfde producten te eten, of naar andere middelen neigen ter compensatie.


Dit kan o.a lijden tot verslaving, lichamelijke klachten, een verzwakt immuunsysteem en vermoeidheid.

Een BrainQ therapeut biedt de mogelijkheid aan cliënten om via een gesprek en een neurotransmittertest meer helderheid te verschaffen over hoe het gesteld is met de balans in neurotransmitters. Een gesprek over de uitslag geeft handvatten  over hoe dit verder aan te pakken.

Er zijn een aantal fasen te onderscheiden in overbelasting van ons lichaam en de mogelijkheid voor onze cellen neurotransmitters te activeren en hun werk te laten doen.

bottom of page