top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPraktijk Us

Practice what u preach

Een wijze dame zegt al jaren tegen haar Ziels Eigenwijs studenten “practice what you preach”.

En de andere uitspraak is “je moet het leven”……..

Dit waren de woorden die ik hoorde terwijl ik vanmorgen met de hond over ons mooie strand liep. Ja, ik weet dat het nu niet mag, maar om 6.00 uur is het daar alleen de meneer van de Kapelse bakfiets die in zijn eentje mega veel vuil op ruimt.


Vandaag ben ik in een mijmerende stemming….

Terugkijkend op de afgelopen jaren heb ik veel opleidingen gedaan en doe ik nog steeds, maar ik kwam niet helemaal in de flow en ik wou zo graag!

Want weet je het eerste jaar dat ik met zelf ontwikkeling begon was mij al vrij snel duidelijk dat ik mijn Praktijk wou beginnen omdat ik ieder mens het beste leven gun! Omdat ik dol op mensen ben en eer van overtuigd dat je het zelf het beste voor je zelf mag creëren, maar dat het fijn is dat er iemand mee loopt.


Op mijn 50e verjaardag kreeg ik een appje van mijn middelbare schoolvriendin met een vraag, dat zette bij mij heel wat in werking!

Alle orthomoleculaire boeken de kast weer uit, dingen opzoeken en uitzoeken en toen weer het besef dat ik hier wel zielsgelukkig van wordt. Ok, dus zelf ook maar weer de draad opgepakt van ortho eten en de supplementen ook maar weer uit de kast gehaald….(eerlijker kan ik het niet maken).

Want net als de meeste mensen had ik al mijn gereedschap in de gereedschapskist gedaan met de deksel dicht door de hectiek en beslommeringen van het dagelijkse leven hier.


Nu ga ik het goed doen ook…hoppa bloed geprikt voor de EMB test, en ik wist vooraf dat er aardig wat te korten en verstoringen waren, dus gewoon al die tijd kop in het zand gestoken.

Ik had een hele droge huid, regelmatig laaggradige ontstekingen, aan het einde van de dag dikke enkels, opgeblazen buik, mijn haar begon wat meer uit te vallen, ik was ’s avonds moe, had continu het idee dat ik wat moest doen, voelde me redelijk opgejaagd en woog 82,5 kg.

Ik had dat al in een mooi hokje geduwd…de overgang en stress.


Met het inzicht hoe meer stress, hoe minder ik doe wat goed voor me is…mezelf maar bij de kladden gepakt en gezond eten, suppletie innemen, mediteren, mezelf Reiki behandelingen geven, zelfreflectie schrijven (bijna dagelijks) Zielsplan is het volgende op mijn lijst, nu nog druk met welke conditioneren zijn van mij, want onlangs behoorlijk geconfronteerd met een aantal zaken.


Nu 4 maanden verder echt er bewust van dat goed voor je zelf zorgen loont…

Met de stress kan ik nu beter dealen, op een enkele laaggradige ontsteking na al mijn ongemakken opgelost en de weegschaal gaf gisteren 75,5 kg aan!

Ik heb de vooraf gaande periode niet zo lekker gegeten als ik nu eet, ik ben weer voor de wekker wakker (cortisol), ik heb zin om te bewegen en merk dat ik meer lol in dingen heb en weer echt kan genieten.

Voor de zenuwbeknelling in mijn rug heb ik mezelf een geweldige masseur gegund, waardoor ik weer zonder tintelende arm door het leven kan.


Weet je…als je het gaat leven, dan gaat het leven!

Mijn vriendin ben ik bere trots op!

Die gaat haar doel behalen, ze heeft er lol in en ze straalt!


Met de vraag van mijn vriendin ging het balletje rollen, ik kreeg meer ondersteuningsvragen op allerlei verschillende gebieden, echt maatwerk dus.


Ik weet dat ik van mijn cliënten behoorlijk wat aanpassingen vraag, maar de resultaten zijn ernaar. Zo trots op hen allemaal!


Hoe dankbaar ben ik dat ze vragen appen, de lekkerste gerechten met foto’s appen, dat ze hun successen, maar ook hun valkuilen met mij willen delen en de feedback die ze geven.


Dankbaar voor de mensen die voor een Reiki behandeling komen, ieder met een eigen verhaal en eigen klachten, dank voor alle lessen die ik van/met jullie mocht leren!


De agenda voor het komende jaar is een eind rond met informatie avonden, Reiki oefenavonden, Reiki cursussen en als er een onderwerp is waar je meer over wilt weten, doe me een appje of berichtje en ik kijk wat ik voor je kan doen.


Deze maand is voor ons gezin, scholing, de mensen in mijn agenda, voorbereiding voor de informatie avonden, de laatste hand leggen aan mijn trajecten en genieten.

Wie weet tot in september!Liefs, Mieke


92 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page