top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPraktijk Us

Virusimpact

Iedereen is het er op zijn manier maar druk mee....het Corona virus....

Ik zal heel eerlijk zijn ik ook. Tenenkrommende verhalen over iedereen die massaal anti - bacteriële handgel gaat gebruiken...uh we hebben hier te maken met een virus! Dood nu al die bacteriën niet, want we hebben bacteriën nodig. En als we nu massaal alle bacteriën gaan doden, dan hebben we strakjes een berg ellende met resistente bacteriën door overmatig gebruik van deze gels.


Omdat ik graag van de hoed en de rand weet..ben ik me nog maar een keer gaan verdiepen in de ondersteuning van ons immuunsysteem. En weer werd het belang hiervan duidelijk. Omdat ik wel erg de neiging heb om voor iedereen te willen zorgen, heb ik dinsdag tijdens de trainingsdag een presentatie mogen houden over ondersteunen van het immuunsysteem. Het verhaal klopte, wel heel veel theorie en gepraat overs stofjes en voedingsmiddelen. Arme dames, ze kregen een stortvloed van info, wel vanuit de juiste bedoelingen, maar hij was het niet helemaal!


Dus hoe kun je ervoor zorgen dat je zo gezond mogelijk blijft?

Dat is voor iedereen persoonlijk....


Vermijd waar je stress van krijgt zo veel als kan, zorg voor voldoende slaap, want tijdens het slapen hersteld je lichaam zich en ieder orgaan heeft een eigen tijd om te herstellen.

Ga rond dezelfde tijd naar bed en sta rond dezelfde tijd op, want dan weet je immuun systeem wanneer het aan het werk moet en wanneer het uit kan.


Eet zo gezond als mogelijk is voor jou....eet waar je lichaam behoefte aan heeft.

De algemene richtlijn is 500 gram groenten en fruit per dag.

Klinkt als heel veel, maar als je tussen de middag een kopje soep eet, wordt het al een stuk minder moeilijk. Eet zo veel mogelijk verschillende soorten groenten, fruit, noten en zaden, want ieder voedingsmiddel heeft zijn eigen voedingswaarde. Vitamine C zit in boerenkool, vitamine D zit in vette vis en zo heeft ieder product zijn eigen voedingsstof. Gebruik tijdens het koken lekker kruiden. Gebruik kruiden en knoflook. Bacteriën en virussen houden totaal niet van knoflook.


Wil je voedingssupplementen innemen? Neem dan goede supplementen, deze zijn niet goedkoop, maar deze ondersteunen. De goedkope zijn vaak synthetisch en worden door het lichaam niet opgenomen. Zonde van het geld, dan kun je beter wat extra groenten kopen.

Heb je gezondheidsklachten, wees je er bewust van dat je niet zo maar alles kunt gaan slikken. Bij nierklachten is het niet verstandig om dagelijks 2000 mcg vitamine C te gaan slikken. Ik ga geen standaard advies hier neer zetten, want een standaard advies bestaat niet, omdat ieder mens anders is.


Ik weet dat het niet voor iedereen is weggelegd om alleen maar gezonde voeding en supplementen te kopen. Maar kijk wat je kunt/wilt doen...misschien heeft de buurman wel een stekje oregano voor je. Alle beetjes helpen.


Stress is de grootste aanslag voor ons immuunsysteem. En wat veroorzaakt de meeste stress? Onze gedachten! Vaak zijn mensen geneigd negatief te denken en overal leeuwen en beren te zien.


Gelukkig zijn er veel dingen die je kunt doen (als je daar zin in hebt) die eigenlijk niets kosten, maar wel heel ondersteunend zijn;

Ga wandelen of fietsen, kost niets, maar je bent buiten, in beweging het werkt ontspannend.

Mediteren; het zorgt ervoor dat als je het regelmatig doet, het al die roepende stemmetjes in je hoofd rustiger laat worden. Het grote voordeel is dat als je met je ogen dicht zit en op je ademhaling concentreert, je niet op schermpjes kunt kijken en geen ongevraagde informatie en prikkels binnenkrijgt.

Geef jezelf en mensen in je omgeving een Reiki behandeling; deze speciaal voor hen die met Reiki bekend zijn en in dit soort situaties vergeten dat het een boost is voor je immuunsysteem en bovendien ook nog ontspannend.

Luister naar muziek waar jij van houdt...genieten is een boost voor je immuunsysteem.

Ga om met mensen waar jij je thuis bij voelt, waar je jezelf kunt zijn.


Een goede gezondheid zit hem niet alleen in bewegen, voeding, maar ook in je denken, doen waar jij blij van wordt en met wie je om gaat....


Zorg goed voor jezelf en elkaar!


107 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page